Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodega Atamisque Serbal Malbec 2017

Vad tyckte du?

Bodega Atamisque Serbal Malbec 2017

Argentina, Mendoza, 750 ml, 14%

Serbal Malbec är medlem i Atamisques hyllade instegsserie - och återigen är det ett vin som förenar massor av smak med en härlig personlighet. Druvsorten här är malbec - som en gång var vanlig i Bordeaux men som idag kanske mest är förknippad med de kraftiga och smakrika rödvinerna från Argentina. D ···

Styckvis

149:-

/flaskaOrd. pris 179:-
Låda (12 st)

149:-

/flaska, totalt 1 788:- Ord. pris 2 148:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2017

Druvor

Malbec

Smaknotering

Stor, aromatisk och sötfruktig doft av mogna mörka bär, lila blommor och lite kryddor. Smaken är fruktig, rund och generös med toner av björnbär, viol och sötlakrits. 

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

Decanter
93 p "What a lovely wine! "

Paz Levinson: What a lovely wine! Full of energy and a model of balance, with crunchy and delicious red fruit, plus notes of flowers, herbs and lavender. A fresh, savoury and honest wine. More people should try unoaked Malbec. Patricio Tapia: This is delicious: refreshing, simple and approachable. A feast of red fruits and spices on the palate, which is light and super-drinkable.

Drinking Window 2018 - 2020

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Serbal Malbec är medlem i Atamisques hyllade instegsserie - och återigen är det ett vin som förenar massor av smak med en härlig personlighet. Druvsorten här är malbec - som en gång var vanlig i Bordeaux men som idag kanske mest är förknippad med de kraftiga och smakrika rödvinerna från Argentina. Druvorna till det här vinet växer på 1 300 meters höjd över havet och skördas för hand tidigt på morgon för att behålla den svala fräschören. 

Producenten

Atamisque ligger 1250 meter över havet i Uco Valley i Mendoza vid foten av de majestätiska Anderna. Egendomen köptes 2006 av det franska paret John och Chantal du Monceau. Chantal kommer från en vinodlarfamilj och ansåg att de hittat en plats med de bästa förutsättningarna i Mendoza för att göra vin av högsta kvalitet. Bodega Atamisque producerade sin första skörd år 2007. Egendomens vinstockar ha en ålder på upp till 80 år och jordmånen består av skiffer och granit med ett överliggande lager av sand och grus. Klimatet är relativt svalt. Druvorna skördas för hand och all fatlagring sker på franska ekfat. Idag är även Roberto de la Mota (som bland annat jobbar för producenten Mendel) konsult på egendomen. 

http://www.atamisque.com/eng/index-bodega.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du