Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Laura Catena La Posta Malbec Fazzio Vineyard 2015

Vad tyckte du?

Laura Catena La Posta Malbec Fazzio Vineyard 2015

Argentina, Mendoza, 750 ml, 14%

Bakom detta vin står Laura Catena - dotter till legendaren Nicolas Catena. Vinet består av 100% Malbec från odlaren Domingo Fazzios vingård i Mendoza och lagras i 10 månader på franska ekfat där ca 20% av faten var nya. Vinet ingår i ”La Posta”-serien som är en av firmans nyaste tillskott och görs e ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Malbec

Smaknotering

Vinet är medelfylligt med varm fin frukt som samtidigt leverarar elegans. Smaken bjuder på aromer av svarta vinbär och körsbär och avslutande toner av lavendel. Passar till kraftigare rätter och till grillat eller som den är.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
92 p "I love the perfume and freshness."

"I love the perfume and freshness to this with flower and blackberry undertones. Medium body, fine tannins and an underlying firmness and balance. Drink it!"

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bakom detta vin står Laura Catena - dotter till legendaren Nicolas Catena. Vinet består av 100% Malbec från odlaren Domingo Fazzios vingård i Mendoza och lagras i 10 månader på franska ekfat där ca 20% av faten var nya. Vinet ingår i ”La Posta”-serien som är en av firmans nyaste tillskott och görs enligt samma filosofi som den mer exklusiva Luca-serien. Domingo Fazzio är en av Tupungatos vinbönder som tidigare levererat druvor till Catena Zapata, men Laura ansåg att hans druvor var av så god kvalitet att de förtjänade en egen etikett. Detta är ett tillgängligt vin med tydlig frukt och struktur som gör att det passar såväl till mat som att dricka som den är.

Producenten

Laura Catena är fjärde genarationen Catena som odlar vin, hon är dotter till Nicolas Catena, och troligtvis den som tar över imperiet efter sin far. Laura har bland annat varit starkt drivande i Catenas super-premium Malbecviner från så kallade single vineyards. Familjen Catena kom till Argentina från Italien 1898 och Nicola Catena planterade sin första Malbec 1902. Efterhand växte familjeföretaget till ett av Argentinas största. Nicolas Catena övertog förvaltningen 1963, då producerande vingårdarna relativt stora mängder av vin till den inhemska marknaden, och därefter fokuserades under nästkommande två decennier på den allt mer växande exportmarkanden. Nicolas Catena, professor i nationalekonomi, reste vid ett flertal tillfällen för undervisning vid Berkeley University i Kalifornien. Talrika vinbesök i Napa Valley gav Nicolas inspiration att för att han skulle kunna odla lika bra, om inte bättre vinstockar i argentinska höglandet i Mendoza. Resultatet lät inte vänta på sig. De nyplanterade vinstockarna är jämförbara i kvalitet med motsvarande kaliforniska och franska. 
http://www.catenawines.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du