Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Zorzal Eggo Filoso Pinot Noir Gualtallary 2015

Vad tyckte du?

Zorzal Eggo Filoso Pinot Noir Gualtallary 2015

Argentina, Mendoza, 750 ml, 12,8%

Zorzals och Michelinibrödernas "renaste" och mest "juiciga" viner görs under etiketten Eggo. Här från strikt utvalda och skördade pinot noir-druvor från ett litet, mycket kalkigt vingårdsläge i Gualtallary. Hela druvsorterna fermenteras på äggformade cementtankar vid en så kallad kolsyrad maceration ···

Styckvis

279:-

/flaska
Låda (12 st)

279:-

/flaska, totalt 3 348:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2015

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Superintensiv och saftig doft av röda bär, knallpulver, grafit och krita. Den kalkiga terroiren skiner igenom tydligt och i munnen har vinet en otroligt fin textur med en vibrerande och levande syra i en oerhört ihållande finish.

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
12,8%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
93 p "The palate shows great focus and definition"

Qualified as edgy or sharp (filoso), the 2015 Eggo Filoso Pinot Noir is produced following the carbonic maceration method in egg-shaped cement vats where it matured for almost one year. There is a curious note of cold bonfire, smoky, with hints of gun powder and graphite, more developed, hinting on decayed strawberries and meat. The palate shows great focus and definition, with very fine, chalky tannins and a very tasty finish. This is ready now, but it should also keep. 6,000 bottles produced.

James Suckling
92 p "Full body, soft and silky and a flavorful finish."

I like the dried strawberry and lemon aromas and flavors in this. Full body, soft and silky and a flavorful finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Zorzals och Michelinibrödernas "renaste" och mest "juiciga" viner görs under etiketten Eggo. Här från strikt utvalda och skördade pinot noir-druvor från ett litet, mycket kalkigt vingårdsläge i Gualtallary. Hela druvsorterna fermenteras på äggformade cementtankar vid en så kallad kolsyrad maceration, där jäsning sker inom druvorna. Detta ger en högre aromatisk intensitet och karaktär. Efter jäsning pressas druvorna och vinet hälls tillbaka på de äggformade tankarna där det förvaras i 6 månader innan de släpps direkt från ägget utan någon form av stabilisering eller filtrering av vinet.

Producenten

The Michelini Brothers är Argentinas just nu hetaste vinmakare. Du hittar dem bakom projekt som Barbarians (en sammanslutning av likasinnade vinmakare i Uco Valley) och moderegendomen Zorzal - egendomen som Gerardo, Matias och Juan Pablo skapade i Gualtallary på 1400 meters höjd 2007. Filosofin är lika enkel som självklar med minimal intervention från skörd till buteljering. Handskörd förstås, naturlig jäst, gamla ekfat eller betongägg för lagring. Dvs - slanka, juiciga, eleganta och terroirdrivna "europeiska" viner som är långt ifrån de tunga koncentrerade ekmonster som vi normalt förknippar med Argentina!