Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodega Atamisque Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato 2015

Vad tyckte du?

Bodega Atamisque Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato 2015

Argentina, Mendoza, 750 ml, 13,5%

Bodegas Atamisque drivs av gifta paret John och Chantal Du Monceau och Condeminal är Chantals egen vinserie. Chantal kommer från familjen Condeminal, som har producerat vin i franska Beaujolais i flera generationer. Chantal valde tidigt att följa i familjens fotspår genom att skapa vin på andra sida ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Malbec

Smaknotering

Vinet har en vacker och intensiv granatröd färg och en floral doft med toner av viol, körsbär, blåbär och örter. Smaken är elegant med ren och fruktdriven karaktär med aromer av av mörka bär med en underliggande frisk syra. Utmärkt struktur, koncentration och längd.  

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Decanter
95 p "A delicious Malbec with an attractive price."

Gold Winner Decanter World Wine Awards: "Charming nose with notes of red cherries, plums and wild violets. Invigorating palate with vibrant and succulent black fruit, a refreshing acidity and a beautiful mouthfeel with medium grained tannins. Superb finish with a pure, crunchy fruit. A delicious Malbec with an attractive price."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/51051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Okse-, svine- og lammekød - gerne grillet, fuglevildt

Vinet

Bodegas Atamisque drivs av gifta paret John och Chantal Du Monceau och Condeminal är Chantals egen vinserie. Chantal kommer från familjen Condeminal, som har producerat vin i franska Beaujolais i flera generationer. Chantal valde tidigt att följa i familjens fotspår genom att skapa vin på andra sidan jordklotet - därför var självklart att ge vinserien familjens efternamn. Druvorna kommer från egna vingårdar i Tupungato-området som vuxit på 1300 meters höjd. Vid denna höjd är solljuset starkt och intensivt medan nätterna är svalare, vilket ger en gynnsamt långsam mognadsperiod. Druvorna utvecklar både ett tjockare skal, mer aromatisk komplexitet och en stor mognad utan att förlora syra och därigenom naturlig friskhet. Druvor skördas för hand och i vineriet används enbart gravitationens kraft (utan användning av pumpar). Ett perfekt matvin att dricka under kommande femårsperiod.

Producenten

Atamisque ligger 1250 meter över havet i Uco Valley i Mendoza vid foten av de majestätiska Anderna. Egendomen köptes 2006 av det franska paret John och Chantal du Monceau. Chantal kommer från en vinodlarfamilj och ansåg att de hittat en plats med de bästa förutsättningarna i Mendoza för att göra vin av högsta kvalitet. Bodega Atamisque producerade sin första skörd år 2007. Egendomens vinstockar ha en ålder på upp till 80 år och jordmånen består av skiffer och granit med ett överliggande lager av sand och grus. Klimatet är relativt svalt. Druvorna skördas för hand och all fatlagring sker på franska ekfat. Idag är även Roberto de la Mota (som bland annat jobbar för producenten Mendel) konsult på egendomen. 

http://www.atamisque.com/eng/index-bodega.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du