Mouton Rotschild, Clerc Milon d'Armailhac Back Vintage 1989-2011

Back vintage av Mouton, Clerc Milon & d'Armailhac till förköp!

Efter Rauzan-Ségla är det dags för ett nytt Winefinder-eklusivt erbjudande. Nu kan vi genom våra kontakter med slotten och négocianterna (handlarna) i Bordeaux erbjuda äldre årgångar direkt från legendariska Mouton Rotschild - samt systerslotten Clerc Milon och d'Armailhac (båda 5e Crus). Vinerna kommer exklusivt direkt från slottens källare - så kallat  "ex-château" - där de har legat tyst, mörkt och i en perfekt lagringstemperatur sedan buteljeringen.

Château Mouton-Rotschild behöver förmodligen ingen närmare introduktion. Alltid bland de fem bästa i Bordeaux och ohotad som första cru sedan Baron Philippe de Rotschild lyckades promota slottet från 2ème till 1er Grand Cru Classé 1973. Clerc Milon och d'Armailhac är kanske lite mer okända och har nästan alltid stått i skuggan av Mouton men alla som provat vinerna regelbundet och även äldre årgångar vet hur bra de kan vara (och det till en bråkdel av priset för Mouton). Armailhac med en varmare terroir mognar alltid lite tidigare än Clerc Milon (med sin svalare terroir) och bjuder på en underbar frukt även i unga år. Clerc Milon är ett riktigt vin de garde som har en fantastisk lagringspotential och stramare uppbyggnad. 

Missa tillfället att få tag på äldre årgångar av dessa viner - från 1989 fram till 2011. Vi har även fått tag på ett litet parti av Moutons nästan burgundiska vita vin Aile d'Argent och den lysande Barsacen/Sauternen Châtaue Coutet 2006 - ett vin som är helt strålande just nu. 

OBS! Alla viner säljs i hela kollin! Leverans i december-januari. 

Mouton First Artist Label
Dela!