Filtrera & anpassa

Viner från Matetic Vineyards

Matetic planterades 1999 av den daring endast 30-aringrige Jorge Matetic, yngst i en boskapsuppfoumldarfamilj. Garingrden aumlr belaumlgen i det svala San Antonio naumlra Valparaiso vid Stilla Havet, en timmes bilresa fraringn huvudstaden Santiago. ...

Läs mer om Matetic Vineyards
Dölj atlas

Mer om viner från Matetic Vineyards

Matetic planterades 1999 av den då endast 30-årige Jorge Matetic, yngst i en boskapsuppfödarfamilj. Gården är belägen i det svala San Antonio nära Valparaiso vid Stilla Havet, en timmes bilresa från huvudstaden Santiago. Från början siktade domänen direkt på att producera vin i världsklass. Domänen var först med att plantera Syrah i svala klimat och har tre år i rad fått Decanter Trophy, och de första årgångarna har kvalificerat sig till Wine Spectators Top 100. 

Domänen byggdes ursprungligen med biodynamiska ögon och man är biodynamiskt och ekologiskt certifierade. Pumpar används inte, enbart gravitation för transport av druvmusten, all gödsel skapas naturligt i området, etc. Den franska biodynamiska pionjären Nicolas Joly från Coulee de Serrant hyllade vinerna efter ett besök i maj 2010.