Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé 2014

MulderboschCabernet Sauvignon Rosé 2014

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 12,5%

Vinet är uteslutande gjort på druvsorten cabernet sauvignon. Det passar som aperitif eller till sallader och grillad fisk.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Smak av mogna röda bär som jordgubbar, hallon, svarta vinbär och körsbär. Vinet är torrt och fruktigt men med en liten restsötma i eftersmaken som gör att det passar utmärkt att dricka som det är eller att matcha med ljusa kötträtter.

Drickes
2019-2017
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8ºC

Så tycker experterna

Dina Viner
Superfynd! +++

Ett ungt, fräscht rosévin från Coastal Region med fräsch frukt, bra balans och inslag av persikor, äpple, smultron, jordgubbar, blommor och mineraler.

Vinbanken
4/5 p "Bra rosévinval"

"Torr, medelfyllig. Röd frukt, smak av bär, stram och örtig och bra längd. Omdöme: Bra rosévinval!"

WineSpectator
85 p "Very Good"

"Has a slight off-dry hint, with cherry, watermelon and red licorice notes all lingering through the finish. Drink now." – JM

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

A "perfect match" - Pancettalindat kycklingbröst med tomatpaj och örtcréme

Antal portioner: 4

  • 4 kycklingbröst
  • 4 skivor pancetta
Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2 msk vatten, kallt

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 400 g tomater, krossade
  • 1 msk basilika, torkad
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar

Fyllning

  • 1 kg tomater (gärna plommontomater)
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk basilika

Örtcrème

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 dl blandade örter (timjan, rosmarin, oregano)

Tillagning

Tomatpaj:

Blanda ingredienserna till pajdegen. Klä en smord form med pajdegen, förgrädda i 200° i 15 minuter. Hacka den gula löken och vitlöksklyftan, fräs i olivoljan. Tillsätt de övriga ingredienserna till såsen och koka ihop i 5 minuter. Bred ut tomatsåsen i det förgräddade pajskalet. Skär tomaterna i skivor och lägg dem över tomatsåsen. Salta och peppra. Grädda i ugnen vid 150° i 40 minuter. Strö över grovhackad basilika.

 

Örtcrème:

Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Recept: Mat & Vänner, Bild: David Back

Producenten

Vingården är belägen vid Stellenbosch Mountains i utkanten av staden Stellenbosch. Man är medlem i BWI (Biodiversity and Wine Inintiative) med en filosofi att naturen är lika viktig som vinet. Larry Jacobs köpte Mulderbosch 1989 med den välkände Mike Dubrovic som vinmakare. Mike kallas allänt för Mr. Sauvignon Blanc nere i Sydafrika. 1996 sålde Larry gården till Hydro Holdings men Mike stannade kvar. I början av 2010 skedde en förändring när man tog in systergården Kanu i bilden. Deras Managing Director Ben Truter blev ansvarig för båda gårdarna. Mulderbosch har ett mycket gott anseende och alltid väldigt hyllad av guiden John Platter.
http://mulderbosch.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du