Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Jean-Claude Boisset Bourgogne Rouge, Les Ursulines 2010

Jean-Claude BoissetBourgogne Rouge, Les Ursulines 2010

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 12,5%

Druvorna plockas i små ventilerade lådor, sedan omsorgsfullt sorterade efter grupper om tio vid ett bord. Därefter avstjälkas druvorna helt  men krossas inte (de förblir hela) och överförs av tyngdkraften till en jäsningsbehållare. Maceration varar ca 3 veckor. Inget tillsats av oenologisks produk···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2010

Smaknotering

Det här är en Bourgogne Rouge, och låtsas inte vara något annat heller!  Tasting note Vinet har det mesta man kan förvänta sig av en röd Bourgogne. Ljusare klarröd färgskala, finlyster. Ljuva dofter av röda bär, jordgubbar, mogna hallon, körsbär. Faten är närvarande. En härligt lätt och elegant struktur, med en ständigt närvarande syra som möter upp de röda bären även i smaken. Tanninerna är ungdomliga men av silkigare karaktär. faten och bären ger en bra längd på avslutet. Gott att dricka nu, blir kul att se hur vinet visar sig om ett par år.

Drickes
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet & maten

Det burgundiska köket baseras naturligtvis på de lokala råvarorna vilka det finns gott om - nötkött från Charolais, de berömda kycklingarna från Bresse, viltfågel och svamp från skogarna, grönsaker och frukt från lokala odlingar, en mångfald av lokala charkuterier, ostar som Abbaye de Citeaux, Ami de Chambertin, Epoisses och även Comté och liknande hårdostar från Jura i öst. Sniglar à la Bourgignonne (gratinerade med vitlöksmör) måste ni definitivt prova.  Sniglar har alltid frodats naturligt i vingårdarna men i perioder då man använde för mycket bekämpningsmedel så dog de ut och man fick börja importera dessa men med dagens skonsammare hantering av vingårdarna så börjar de dock komma tillbaka. Cuisses de Grenouilles låter kanske godare på Franska än Svenska, hursomhelst så tycker jag att grodlår är en riktig delikatess och det är väl värt att prova, ett av våra stora minnen var en ljummen sallad med friterade grodlår och en flaska 1990 Chateau des Jacques från Louis Jadot – oh mon dieu! Jambon Persillé är en vanlig förrätt och inget märkvärdigare än skinka i gelé men ack så gott. Andouilettes är en lokal korv på inälvor som också hör till den repertoaren man måste ha provat.  Till de bästa bourgognerna är det trevligt att servera rätter som också andas elegans och finstämdhet. För inspiration klicka på recepten nedan. 

Producenten

Jean-Claude Boisset började sin bana i vinbranschen på 1960-talet, och framgågnarna har inte låtit vänta på sig. Han både sålde andras viner men gjorde också eget vin från Bourgogne vilket lade grunden till den koncerna som idag är Boisset-gruppen - den tredje största vinproducenten i Frankrike (de äger bland annat cremantproducent Louis Boillot). Sortimentet innehåller ett flertal olika producenter från  Frankrike, Kanada och USA. Vinerna under namnet Jean-Claude Boisset har tagits fram med en ambition att visa på  det allra bästa i terroir från de olika områdena i Bourgogne. Nyckelorden är elegans, renhet och respekt för ursprunget.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du