Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dal Forno Romano Valpolicella Superiore Monte Lodoletta 2010

Dal Forno RomanoValpolicella Superiore Monte Lodoletta 2010

Italien, Veneto, 750 ml, 15%

Bakom Dal Forno Romanos Valpolicella Superiore ligger lika mycket arbete som för en amarone. Man utför en lätt torkningsprocess av druvorna, som varar en och en halv månad, för att vinet ska uppnå optimal balans mellan koncentration och fräschör. Druvorna (70% corvina and corvina grossa, 20% rondine···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Komplex, aromatisk doft med toner av mörka plommon, björnbär, körsbär, sötlakrits, apelsinskal och mörk choklad. Rik, fyllig och intensiv smak med bra tryck i frukten, balanserade tanniner och hög fruktsyra med en lång och nyanserad eftersmak.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
95p 95 p "Amazing aromas...A triumph."

Amazing aromas of dried fruits, burnt orange and walnut skin. Full-bodied, chewy and very rich and dry, with wonderful tannin-fruit tension. It´s layered, textured and complex. A triumph. Drink now.

WineAdvocate
95p 95 p "The 2010 Valpolicella Superiore Monte Lodoletta is more precise and focused compared to the 2011 edition"

The 2010 Valpolicella Superiore Monte Lodoletta is more precise and focused compared to the 2011 edition that I tasted at the estate at the same time. This was not an easy vintage in Valpolicella compared to other parts of Italy that enjoyed a classic growing season. Instead, this Northern corner of Italy suffered from heavy rains and some hail damage. Overall yields were lower as a result. But the wine sings in terms of its brightness and aromatic intensity today. The expressive bouquet covers all the bases from black fruit to spice to drying mineral or flint. All of these elements conspire to bring robust flavors together with smooth and seamless transitions.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Dal Forno Romano anses, tillsammans med Quintarelli, vara den bästa producenten i Valpolicella. Här produceras framför allt Valpolicella och Amarone men även Recioto. Dal Fornos Valpolicella håller oftast högre kvalitet än andra producenters Amarone. Första årgången producerades 1983 och blev inte särskilt lyckad. Man vände sig då till Quintarelli (den erkänt bästa producenten då) för att be om hjälp. Sedan dess är vinerna i absolut världsklass. Degens kvalitet är resultatet av extremt hårt arbete i vingården och en kompromisslös jakt på perfekta druvor.

http://www.dalfornoromano.it/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du