Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Castello dei Rampolla Chianti Classico 2012

Castello dei RampollaChianti Classico 2012

Ekologisk

Italien, Toscana, 750 ml, 13%

Biodynamiskt odlade druvor, 90 % Sangiovese och 10 % Cabernet Sauvignon. Fatlagring i 12 månader. Total produktion är ca 3300 lådor.

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Smaknotering

Stor, intensiv doft av mörka bär. Smaken är medelfyllig med lager av mörka bär. Lång, balanserad och komplex eftersmak.

Drickes
2019-2019
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

WineAdvocate
91p 91 p "A firmness of texture that is really beautiful"

The 2012 Chianti Classico opens to primary fruit aromas of cherry and red currant. Balsam herb, rosemary, almond paste and a strong whiff of medicinal herb rise from the bouquet. There’s a tightness to the mouthfeel, a firmness of texture that is really beautiful to feel over the palate.

WineSpectator
90p 90 p

A fruity style, boasting cherry, currant and raspberry flavors, shaded by spice and tobacco. Firm, chalky tannins show on the vibrant finish. Drink now through 2019. 3,333 cases made.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Gården S. Lucia i Faulle där Castello dei Rampolla produceras, ligger i södra dalen Panzano. Det har ägts av familjen Di Napoli-Rampolla sedan 1739. Från 1964 har Alceo Di Napoli ägnat sig åt druvodlande, med moderna metoder. De första vinerna gjordes på1970-talet, den första buteljering av vin gordes från skörden 1975. Verksamheten drivs numer av Maurizia och hennes bror Luca Di Napoli-Rampolla i samarbete med heltids- och säsongsarbetare. Vingårdarna upptar 42 hektar totalt, alla är dock under produktion ännu. Jordmånen är övervägande kalkhaltig med lite lera och mycket rik på grova stenar. Vingårdarna har en syd, sydost och sydväst exponering. På gården odlas flera olika typer av druvor: Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Traminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay och Malvasia. Sangiovese har en avkastning på cirka 30 ton per hektar, Under de senaste tio åren har gården har endast odlat biodynamiskt. Skörden sker manuellt, man väljer endast de bästa druvorna, under perioden mellan september och oktober. Varje steg i vingården och i källaren görs efter månens faser och den biodynamiska kalendern. Castello dei Rampolla använder bara sina egna druvor och köper inga druvor. Det är därför varje årgång är ofta är vitt skilda i kvantitet och kvalitet.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du