Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Barone Ricasoli CeniPrimo Gran Selezione 2016

Barone RicasoliCeniPrimo Gran Selezione 2016

Italien, Chianti Classico, 750 ml, 14,5%

Jäsningen äger rum i ståltankar, vid 24-27 grader med 14-16 dagar lång skalkontakt. Vinet har därefter lagrats under 18 månader på 500 liters ekfat varav 30% nya. Maten bör vara av smakrikare slag, rätter av grillat eller långkokt kött eller vilt per perfekt, men även smakrikare rätter av ljust köt···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Smaknotering

Intensiv doft med tydliga toner av jordgubbar, viol, körsbär och kryddor. Stor smak med välutvecklad tanninstruktur, god körsbärsfrukt, toner av plommon och vanilj som ger smaken rikedom och längd.

Drickes
2019-2035
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
99p 99 p "Tiptoes like a tightrope walker between power and finesse"

A beautiful nose with tangerine peel, strawberries, rose petals, boysenberries, cranberries, red plums, red cherries and dark spices. Very grainy and refined on the palate with a real kick from the orange-rind undertones that permeate the entire palate. Tiptoes like a tightrope walker between power and finesse and executes its mission nearly to perfection. Drink now or hold.

WineAdvocate
96p 96 p "The bouquet is bright and direct with a slightly wild or untamed side."

This is the third of the single-vineyard Gran Selezione wines now being offered by Barone Ricasoli. Of the three, the 2016 Chianti Classico Gran Selezione Castello di Brolio CeniPrimo is my favorite. This is also 100% Sangiovese and 6,000 bottles were made. The bouquet is bright and direct with a slightly wild or untamed side. I picked up notes of crushed white pepper and rosemary essence. You also get a distinct mineral note of slate or black rock. All this tops off a plummy fruit core in this pretty wine. Pair it with a Tuscan sausage and bean dish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Man kan tro att en producent som skriver 1141 som sitt grundande år skulle vara fast förankrad i sin historia, men för anrika Barone Ricasoli är utveckling och innovation två av de viktigaste ledorden, tillsammans med hög kvalitet såklart.

 

Allt började med att familjen Ricasoli köpte Castello di Brolio i byn Gaiole i Chianti för snart 900 år sedan och vinet blev en viktig del i det övriga jordbruket. Genom historien har Barone Ricasoli haft en betydande roll i utvecklingen av Chianti, men det stora kvalitetslyftet har kommit sedan Francesco Ricasoli tog över ansvaret 1994 och nu i 32:a rakt nedstigande led från grundaren driver familjeföretaget.

 

Idag hör man till de ledande vinfirmorna i Italien och med 250 hektar vingård i främst Chianti och Chianti Classico har man ett brett utbud av både klassiska och mer innovativa viner.

Sedan 1995 har firman varit en av de drivande krafterna bakom forskningen om kloner av druvan Sangiovese och 2010 var förta årgången man producerade sina toppviner från de nya klonerna.

Vinhuset drivs fortsatt vidare av Francesco Ricasoli och vinmakaren Carlo Ferini ser till att arvet och den storslagna kvaliteten på vinerna lever vidare.

https://ricasoli.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du