Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Michel Gros Vosne Romanée 1er Cru Aux Brûlées 2011

Michel GrosVosne Romanée 1er Cru Aux Brûlées 2011

Frankrike, Vosne-Romanée, 750 ml, 13%

DRUVOR 100 % pinot noir Druvorna kommer från en endast 0,63 ha liten parcell.  Gränsar till den världsberömda vingården Richebourg. Den väldränerade jorden gör att naturlig vegetation lätt bränns på sommaren. Kalkhaltig torr jord ca 30-35 cm på hård kalksten. Mognadslagring sker under 18 månader i ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2011

Smaknotering

Doften är frisk, bärig, röd och mörk frukt med körsbär, plommon. Grafit och mineraler kan skönjas liksom toner från rostade fat. Smaken är full av röda bär, vinbär, plommon, körsbär, viol, mineralisk och typisk kryddighet. Frisk, balanserad med väl integrerade tanniner. Utvecklas med lagring.

Drickes
2019-2028
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Burghound
90p 90-93p Outstanding!

A moderately toasty nose still allows the overtly spicy aromas of dark cherry, raspberry and cassis to shine. There is superb complexity to the intense, detailed and lightly mineral-inflected medium weight flavors that display a taut muscularity before terminating in a mouth coating and impressively persistent finish. This is excellent and worth considering though it will probably require 2 to 4 years for the wood influence to fully integrate.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Det burgundiska köket baseras naturligtvis på de lokala råvarorna vilka det finns gott om - nötkött från Charolais, de berömda kycklingarna från Bresse, viltfågel och svamp från skogarna, grönsaker och frukt från lokala odlingar, en mångfald av lokala charkuterier, ostar som Abbaye de Citeaux, Ami de Chambertin, Epoisses och även Comté och liknande hårdostar från Jura i öst. Sniglar à la Bourgignonne (gratinerade med vitlöksmör) måste ni definitivt prova. Sniglar har alltid frodats naturligt i vingårdarna men i perioder då man använde för mycket bekämpningsmedel så dog de ut och man fick börja importera dessa men med dagens skonsammare hantering av vingårdarna så börjar de dock komma tillbaka. Jambon Persillé är en vanlig förrätt och inget märkvärdigare än skinka i gelé men ack så gott. Andouilettes är en lokal korv på inälvor som också hör till den repertoaren man måste ha provat.

Producenten

Dynastin startade med Alphonse Gros som flyttade till Vosne-Romanée 1830. 1995 delade Jean Gros upp sin domän mellan sina tre barn Michel, Anne-Francoise och Bernard. I Michels del ingick bl.a. ”monopolet” Clos des Réas. Tidigare hade han köpt områden i Clos Vougeot, Vosne-Romanée, Chambolle-Musginy och Morey-Saint-Denis. Idag omfattar hela domänen 23 ha och räknas till de bästa i området. Michel Gros har fått mängder av utmärkelser både för sina viner och som vinproducent, bl.a. International Wine Challenges ”red winemaker of the year” 2002 och 2003.

http://www.domaine-michel-gros.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du