Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Michel Gassier Nostre Pais 2012

Michel GassierNostre Pais 2012

Frankrike, Costières de Nîmes, 750 ml, 14%

Nostre Païs kommer från en av de ledande producenterna i Costières de Nîmes - som är dett av de distrikt i Rhône som på allvar räknas som "up-and-coming". Fram till 2004 tillhörde området Languedoc-Roussillon men odlarna tyckte själva, med rätta, att området smakmässigt och kulturellt tillhörde Rhôn···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Djupt röd färg med violetta inslag. Stor fruktig och bärig doft med mörka bär, körsbär, rökig mineral och kryddor. Smaken är fyllig och tät med inslag av mörka och röda bär, kryddor, kakao och rökiga mineraltoner. Lång härlig eftersmak med inlindade och mjuka tanniner.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1-3 timmar

Så tycker experterna

WineAdvocate
94p 93-94 p "It’s an incredible wine"

My favorite vintage of this cuvee to date, the 2012Nostre Pais Costieres de Nimes comes from the southern, cooler part of the appellation and was bottled in June of this year. A blend of 50% Grenache, 20% Syrah, 20% Mourvèdre and the balance Carignan and Cinsault, it was fermented with 25-50% whole clusters and aged half in 1-2 year old demi-muids and half in concrete tanks. Gorgeous black raspberry, cassis, licorice, wild herbs and crushed flowers all emerge from this medium to full-bodied, seamless and thrillingly pure 2012. Possessing fantastic complexity, freshness and textured, it’s an incredible wine from this often overlook appellation. Drink it over the coming 3-5 years.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

A "perfect match" – FLÄSKFÄRSBURGARE SMAKSATT MED DRAGON, DIJONSENAP & SVART VITLÖK

Antal portioner: 6

Ingredienser

900 gram fläskfärs

2 msk färsk dragon

1,5-2 msk grovkornig dijonsenap

2 klyftor svart vitlök

Smör

Olivolja

salt & peppar

Ölbrässerad lök:

2 stora gula lökar

1 msk smör

2 tsk farinsocker

2 dl öl, gärna mörk

Salt

Svartpeppar

Gräslöksmajonäs:

1 äggula

1 tsk senap1-2 tsk vinäger

1,5 dl rapsolja

0,5 dl gräslök

0,5 citron (saften)

Salt & peppar

Tillagning

Finhacka dragon. Mosa vitlöken med en gaffel till en puré (den är så kladdig så det är svårt att hacka den fint) blanda med färsen. Tillsätt senap samt salt & svartpeppar. Stek en liten bit & provsmaka. Det behövs inget bindemedel pga att senapen gör att det håller ihop. Låt färsen stå i kylen under tiden du gör det andra. Stek gylenbruna i smör & olivolja, låt gå färdigt i ugnen på 120 grader till innertempen är 67 grader, eller grilla den på kol- eller gasolgrillen. Låt sedan burgaren vila i ca 10-15 minuter.

Skär löken i halvmånar, svetta den i smör i en stekpanna. Salta, peppra & sockra. Slå på ölen & låt små puttra i ca 10-15 minuter.

Ställ bunken på en våt handduk så den står still & stadigt. Lägg i äggulan, senap & vinägern. Tillsätt olja lite i taget, vispa hela tiden. Smaka av med salt, peppar & citron. Avsluta med finhackad gräslök.

Recept och bild: Mat & Vänner

Producenten

Michel Gassier är en av de mest talangfyllda vinmakarna i Rhônedalens sydligaste distrikt Costières de Nîmes. Ett distrikt som verkligen är på gång i vinvärlden.

Han och hans fru är fjärde generationen vinmakare på Château de Nages och har tillgång till en mängd vingårdar med gamla stockar av grenache, syrah, moruvédre, carignan och cinsault. Druvor som växer på magra steniga och kalkrika jordar. Och i ett varmt klimat som mildras av Medelhavets svalkande vindar. 

All odling sker ekologiskt och med miljön och arvet i åtanke. Eller som man uttrycker det: “We do not inherit the Earth from our ancestors; we borrow it from our children.”

Vinerna är fokuserade och gjorda med så lite handpåläggning som möjligt - bland annat jobbar man aktivt med att hålla nere mängden svaveldioxid vid framställningen. Vinerna brukar också få mycket höga poäng av några av världens ledande vinskribenter. 

http://www.michelgassier.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du