Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Naturvinslåda Volym 5

DryckesbutikensNaturvinslåda Volym 5

Ekologisk

Äntligen tillbaka i ytterligare en version! Efter succén med våra fyra första naturvinslådor (Naturvinslåda #4 sålde slut på två veckor)  lanserar vi nu vår efterlängtade Naturlåda nummer Volym 5, som vi gör i i samarbete med Dryckesbutiken. Dryckesbutiken är en svensk importör som arbetar med v···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

2017 Complémen Terre, Muscadet Ker Ma (1 flaska)

Efter att ha rest runt i världen och jobbat med vin bestämde sig detta par för att starta sitt eget projekt i Muscadet. 2014 var deras första årgång och idag brukar de 8,5 hektar ekologisk vinmark, varav 7,8 i Muscadet. De har fyra olika jordsmåner som var och en representeras av en egen cuveé: Croix Moriceau, NoLem, Le Breil och Le Mortier Gobin. Deras naturvin Ker Ma är gjord på 100% muscadet från appellationen Muscadet Sèvre et Maine. Vinet spenderar 8 månader på sin jästfällning 8 månader på gamla ekfat. En frisk och bred i doft och smak med tydliga sekundäraromer från jästhanteringen. Vinet är buteljerat ofiltrerat och är därmed lätt cloudy i utseendet. Perfekt till fisk och skaldjur.

 

2017 Els Vinyerons, Lluerna Xarel-Lo (1 flaska)

30 minuter från Barcelona finner man de två vännerna Amós Bañares och Alex Ruiz som startade detta samarbete 2014. Amós, en före detta apotekare som tröttnat på sitt yrke, började göra vin redan 2011 och delar nu sin tid mellan sina egna vingårdar och Els Vinyerons. Alex, som annars tillverkar Cava på familjens egendom, har detta som sitt hjärteprojekt och spenderar all sin fritid i vingårdarna. De har en person anställd, men driver i övrigt Els Vinyerons som ett +/- 0 projekt. Deras filosofi är att göra ekologiska viner utan svavel som folk har råd att dricka. På de 10 hektaren växer inhemska druvsorter som ger viner med elegans och finess. Deras vita Lluerna består av 100% Xarel-lo, en druva som man annars främst ser i cava-sammanhang - i denna skrud är det en frisk och torr variant med citrus och mineral i både doft och smak. Rankornas ålder är 10-80 år. Druvorna handskördas ner i små lådor innan direkt press. Jäser och lagras sedan med jästfällning i ståltank under fem månader. Sedan blandas viner med en liten del av årgång 2015 som dom sparat på 300-liters ekfat. Vinet får vila på tank efter blandningen i några veckor innan buteljering.

 

2016 Domaine lAmandier, Côtes du Rhône (1 flaska)

Efter studier i ekonomi bestämde sig Martin Texier för att byta bana och satsade istället på att utveckla sig inom musik och vinmakning. Idag har Martin fem hektar i Saint-Julien-en-Saint-Alban där även hans far Éric Texier har sina vingårdar. Martin gör rena, fruktdrivna och eleganta röda viner samt en Pètillant Naturel. Hans Côtes-du-Rhône (kallades tidigare L’Indigène) görs på 100% grenache från 30-åriga rankor. Vinet jäses i hela klasar med minimal extraktion. Vinet lagras över vintermånaderna i betongkar innan det buteljernas under tidig vår. Vinet är mjukt och medelfylligt med fin kryddighet och salmiakkaraktär som inramas av mörka och röda frukter.

 

2016 Weingut Knauss, Spätburgunder Schnait Trocken (1 flaska)

I tyska appellationen Württemberg och byn Strümpfelbach finner vi unge Andi Knauss och hans vingård. Andi är fjärde generationens vinmakare och började jobba bredvid sin far 2004.  Andi har konverterat de 15 hektaren till ekologisk vinmakning - han är också en av få tyska vinmakare som enbart naturlig jäst och minimal (i de flesta fall ingen) användning av sulfit. Andi’s Spätburgunder Schnait Trocken (pinot noir) kommer från appellationen Württemberg och 20-30-åriga rankor. 60% av klasarna avstjälkas och 40% av klasarna jäses i hela klasar under 16 dagar. Därefter lagras vinet i gamla 300-litersfat i 9 månader. Vinet har en mycket tilltalande doft med fräschör och snygg pinot-karaktär. Dofta av skog, röda bär (hallon) mineral/järn och svamp. Frisk fräsch elegant smak av röda bär, mineral, kryddor, järn och svamp/skog. Lång balanserad eftersmak. 

 

2017 Andrea Scovero, Monferrato Dolcetto (1 flaska)

Andrea Scoverno håller till i en liten by vid namn Bionzo med 100 invånare och 10 vinproducenter. Han är fjärde generationen som tar hand om familjens 6 hektar med branta, sydöstligt exponerade kullar. Hans farfar lärde honom allt han kan - en kunskap han kultiverat de senaste 20 åren. I hans vingårdar finner du barbera, nebbiolo och dolcetto plus en liten vingårdslott med sauvignon blanc som främst konsumeras av familjen. Han arbetar också på att ympa sticklingar med freisa som han hoppas kunna skörda under kommande år. Alla etiketter görs av en vän till familjen. Hans dolcetto (en blå druva vars namn översätts till "den lilla söta") kommer från Monferrato där de vuxit på leriga sandjordar. Klasarna avstjälkas och jäses under 18 dagar på ståltank. Vinet lagras därefter ytterligare på ståltank över vintermånaderna innan det buteljeras i april. Doften är fokuserad med en fräsch ton av mörka bär, terroir och kryddor. Lätt, torr och fräsch smak med syrliga toner av röda och mörka bär och en mineralisk sälta. En lång fokuserad eftersmak - ett riktigt matvin.

 

2010 Domaine Biocoste, Biau Vin de France (1 flaska)

Omtyckta Mathieu Coste arbetade förr i Bourgogne där han gjorde vin åt andra innan han skapade sitt eget varumärke år 2008.  Området Côteaux du Giennois ligger mycket långt österut i Loire - nästan angränsande till just Bourgogne - här var förutsättningarna de rätta för den vinstil Mathieu ville göra. Han har alltid strävat efter ekologisk vinmakning med minimal intervention. Hans 5,5 hektar är planterade med 4,7 hektar pinot noir och gamay och resterande del är sauvignon blanc. Hans Vin de France-klassade vin Biau är en blend av 80% gamay och 20% pinot noir från rankor planterade mellan 1960 och 1970. 50% av klasarna avstjälkas och 50% jäses i hela klasar i öppna jäskar i 2,5 vecka. 25% av vinet lagras därefter i gamla 500-liters ekfat medan resten lagras i rostfria ståltankar. Detta vin blandades och buteljerades i mars 2017.  Vinet har en tilltalande multen doft med funky toner (bondgård) och mosade bär. Smaken är lätt fräsch och syrlig och mycket ungdomlig för sin ålder.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

100p 5/5 p "Bravo!"

”Fyra röda och två vita från sex producenter där höstäppligt och och läskande spanskt vitt på cavadruvan Xarel-lo från Els Vinyerons vinner på målfoto före en oväntat aromatisk fransk muscadet. I den röda ringhörnan möter ung och publik spätburgunder lagrad fransk pinot där den senare vinner på längd. Lägg därtill krallig italiensk dolcetto och en silkig Côtes du Rhône. Bravo!”

Alf Tumble
Dagens Nyheter
Winefinders Wine Team
95p "Förra Naturvinslådan sålde slut på två veckor - nu är vi tillbaka med en ny variant och vi är lika nöjda denna gång!"

Äntligen tillbaka: vår efterlängtade Naturlåda nummer Volym 5! Förra Naturvinslådan sålde slut på två veckor - nu är vi tillbaka med en ny variant och vi är lika nöjda denna gång. Den här lådan innehåller 4 olika röda och 2 vita europeiska viner. Förutom att de alla är gjorda genom naturligt jordbruk har de en gemensam fräschör och renhet i frukten - och är särskilt utvalda för att möta upp senhöstens smaksensationer."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Dryckesbutiken är en vinimportör som erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa viner från olika delar av världen. Företaget grundades med en passion för vin och en önskan att dela den med andra. Dryckesbutiken fokuserar på att erbjuda viner som är unika, spännande och fulla av karaktär.

Dryckesbutikens sortiment innehåller viner från kända vinregioner som Frankrike, Italien, Spanien och Chile, men även mer ovanliga områden som Grekland, Libanon och Sydafrika. Företaget har ett särskilt intresse för att hitta viner från mindre producenter som har en unik historia och känsla.

Förutom att erbjuda högkvalitativa viner, har Dryckesbutiken ett engagerat team av experter som kan ge råd om vinval och tillhörande matparningar. De strävar efter att erbjuda en personlig service som är anpassad efter varje kunds unika behov.

Dryckesbutiken har ett starkt fokus på hållbarhet och ansvarstagande. De arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan genom att minimera användningen av plast och genom att välja leverantörer som arbetar på ett miljövänligt sätt.

Sammanfattningsvis är Dryckesbutiken en vinimportör som är passionerad om vin och erbjuder högkvalitativa viner från olika delar av världen. Med ett engagerat team av experter och en starkt fokus på hållbarhet, strävar företaget efter att erbjuda en personlig service som är anpassad efter varje kunds unika behov.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du