Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Escorihuela Gascon 1884 Malbec Reserve Estate Grown 2013

Escorihuela Gascon1884 Malbec Reserve Estate Grown 2013

Argentina, Mendoza, 750 ml, 13,5%

Vinet är gjort på malbec. Före buteljering har vinet lagrats på fat av fransk och amerikansk ek i åtta månader. Vinet kan drickas redan nu men vinner på att lagras en tid. 

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Malbec

Smaknotering

Doften är stor och fruktig med inslag av mörka bär och plommon. Vinet är ganska fylligt med markerade tanniner och lång eftersmak.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
89 p "Lång ännu ung eftersmak"

Det här är en klassisk argentinsk malbec med mörk kryddig frukt och inslag av tobak och choklad. Här finns bra syror och vinet har ett bra grepp i munnen. Plommon blandas med björnbär och lite svarta vinbär. Lång ännu ung eftersmak med mörka bär och mineral. Ett vin som kan drickas nu men som vinner på att lagras något år.

Winefinder
WineSpectator
87p 87 p - Very Good!

"Bright cherry and juniper berry notes dominate this firm red, with cola and tea accents on the taut finish."

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika rätter av fläsk och lamm eller till nötkött, gärna grillat. För inspiration klicka på recepten nedan.

Producenten

Det var Don Miguel Escorihuela Gascón som startade detta företag 1884 i hjärtat av Mendoza vid foten av Anderna i Argentina. Druvorna till detta vin kommer från Alto Agrelo odlingen som ligger på en höjd av 950 meter över havet. Odlingen är uppodlad med cabernet sauvignon, merlot, chardonnay, syrah och viognier. Odlingen är fortfarande upp eftersom stora omplanteringar gjordes för 8 år sedan och man kan märka att frukten blir bättre och mer koncentrerad för varje ny årgång. 
http://www.escorihuela.com.ar/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du